آموزشآموزش معامله گری

تله گاوی (Bull Trap) چیست؟

به صورت کلی تله گاوی به موقعیتی گفته می‌شود که شخص معامله‌گر با توجه به تحلیل‌های خود یک دارایی را خریداری می‌کند و انتظار رشد قیمتی آن را دارد اما بازار در خلاف جهت پیش بینی آن شخص حرکت می‌کند و باعث ضرر آن شخص می‌شود. تله گاوی در زمانی که بازار دچار عدم قطعیت است یا اطلاعات غلط در مورد یک دارایی منتشر می‌شود، اتفاق می‌افتد.

در ادامه این مقاله از آکادمی توایکس با این موضوع بیشتر آشنا خواهیم شد.

تله گاوی چگونه اتفاق می‌افتد؟

تله گاوی می‌تواند عواقب سنگینی را برای کسانی که قصد دارند با تغییر روند در بازار وارد معاملات شوند، به همراه داشته باشد. فرض کنید قیمت یک دارایی در یک روند نزولی قرار دارد و پس از مدتی به نقطه ای می‌رسد که در یک محدوده مشخص نوسان می‌کند (به اصطلاح رِنج می زند)، در این هنگام گاو ها و خرس ها وارد یک نبرد می‌شوند و هر گروه تلاش می کند تا قیمت را به سمت مدنظر خودش هدایت کند؛ یعنی خرس ها سعی می‌کنند تا قیمت را پایین بیاورند که یک کف قیمتی جدید تشکیل دهند و در همین زمان گاو ها برای بالا بردن قیمت می جنگند. در بعضی از اوقات ناحیه رنج به سمت پایین شکسته می‌شود و به نظر می‌رسد که خرس ها برنده این نبرد شدند، با ریزش قیمت به نظر می رسد که روند نزولی دوباره شروع شده است اما در همین هنگام گاوها باعث ایجاد بازگشت و بالا رفتن قیمت می‌شوند. بسیاری از تریدر ها با دیدن این بازگشت صعودی شروع به خرید می‌کنند و فکر می‌کنند که روند نزولی تمام شده است اما متاسفانه این حرکت صعودی فقط یک حرکت موقت است و قیمت مجددا به روند نزولی باز می گردد و باعث ضررهای سنگین برای خریداران می‌شود.

منظور از تله گاوی در بازار کریپتو چیست؟

در بازار کریپتو، تله گاوی مانند هر بازار دیگری اتفاق می‌افتد؛ به عنوان مثال اگر قیمت یک آلتکوین در چند روز گذشته به صورت پیوسته در حال افزایش بوده است ممکن است برخی از افراد به این نتیجه برسند که قیمت آن همچنان قرار است بالا برود پس مقداری از آن آلتکوین را خریداری می کنند و منتظر می‌مانند تا با رشد قیمت آن را با سود بفروشند اما برعکس تصورشان اتفاق می‌افتد و ناگهان می‌بینند که در تله افتاده ‌‌اند و پوزیشن‌شان در ضرر است. اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد باید صبر کنید تا زمانی که بازار صعودی شود و دارایی خود را با یک قیمت مناسب به فروش برسانید.

قوانین روانشناسی در تله گاوی

همراه شدن با موج صعودی بازار (بازار گاوی) و خرید در قیمت های پایین و فروش در قیمت های بالا می‌تواند بهترین کار باشد، البته تا زمانی که بازار خرسی بعدی فرا برسد. زمانی که بازار خرسی از راه می‌رسد می تواند شما را در تله خرسی گرفتار کند و با لیکویید کردن پوزیشن های شما باعث ضررتان شود. داشتن ذهنیت یک طرفه نسبت به بازار (فقط صعودی یا فقط نزولی) می تواند سرمایه گذارانی را که به معامله در بازار گاوی عادت کرده اند در تله بیندازد و آنها مجبور شوند دارایی که در سقف خریده اند را در کف بفروشند. کارشناسان معتقدند که داشتن ذهنیت دو طرفه می تواند باعث موفقیت شما در هر دو بازار گاوی و خرسی شوند، این ذهنیت به شما اجازه می‌دهد که سود بزرگتری را در طولانی مدت تجربه کنید.

آیا می‌توان از تله گاوی برای سود گرفتن استفاده کرد؟

در هنگام تله گاوی، هر دو گروه تریدر های کوتاه مدت و سرمایه گذاران بلند مدت می توانند از غفلت معامله گران ناآگاه و کم تجربه استفاده کنند و سود هایی را کسب کنند. برای تریدر های کوتاه مدت، تله گاوی می تواند فرصتی باشد تا آنها معاملات فروش (Short) باز کنند و هر چقدر که قیمت بیشتر بریزد موجب سود بیشتر این دسته از افراد می‌شود. برای سرمایه گذاران بلند مدت نیز تله گاوی می‌تواند موقعیتی باشد که دارایی ها در قیمت های پایین خریداری کنند و تا موج صعودی بعدی آن دارایی ها را هولد کنند و در واقع بتوانند روی این موج صعودی، موج سواری کنند تا به سود خوبی برسند.

چه عواملی موجب تله گاوی می شود؟

عوامل زیادی هستند که می توانند باعث ایجاد تله گاوی شوند که یکی از رایج ترین آنها، حجم پایین سفارشات خرید است که بدین معناست که گاو ها قدرت کافی برای بالاتر بردن قیمت را نداشته اند و همین امر موجب ریزش قیمت می‌شود. یکی دیگر از عوامل رایجی که باعث تله گاوی می شود، شکست ناموفق در الگوی تایید است بدین صورت که قیمت ناحیه رِنج را به سمت بالا می‌شکند ولی به سرعت به پایین برمی‌‍گردد و به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

چگونه می‌توان تله گاوی را تشخیص داد؟

  1. عدم افزایش در حجم معاملات : وقتی که بازار یک شکست اصولی به سمت بالا داشته باشد، باید یک افزایش قابل توجه در حجم خرید ها اتفاق افتاده باشد چون اکثر مردم آن دارایی را خریده‌اند و همین باعث افزایش قیمت آن شده است. چنانچه در هنگام شکست، افزایشی در حجم اتفاق نیفتد یا افزایش حجم به مقدار کمی باشد، این موضوع می‌تواند نشانه این باشد که علاقه عمومی به سمت افزایش قیمت نیست و این شکست به سمت بالا ممکن است پایدار نباشد.
  2. عدم حرکت بازار : وقتی که نمودار یک دارایی، یک ریزش عمیق با کندل های قرمز بزرگ را تجربه می‌کند ولی به آرامی به قیمت قبلی باز می‌گردد؛ این موضوع می‌تواند نشانه تله گاوی باشد. بازار به صورت طبیعی تمایل دارد که در یک چرخه حرکت کند و زمانی که به نقطه‌ای از چرخه می‌رسد که قیمت عموما در آن ناحیه نوسان می‌کند، جنگ بین خرس ها و گاو ها غیر قابل کنترل می‌شود. بنابراین عدم حرکت بازار می تواند یک هشدار زودهنگام برای تغییر روند بازار باشد.

کلام آخر

برای معامله در دنیای ارز های دیجیتال شما باید ابتدا دانش تحلیل این بازار را کسب کنید و سپس با تمرین بر روی دانشی که یاد گرفته‌اید به یک استراتژی منحصر به فرد برای خودتان برسید؛ این استراتژی می‌تواند به عوامل مختلفی همچون میزان ریسک پذیری، میزان سرمایه و … مربوط شود. چنانچه شما جزو افراد ریسک گریز هستید باید استراتژی معاملاتی خود را به صورتی طراحی کنید که فقط با تایید شکست، وارد معامله بشوید تا گرفتار تله گاوی نشوید. توایکس می‌تواند گزینه مناسبی برای معاملات شما باشد.

برای دادن رای کلید کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا