آموزشکار با صرافی ها

آشنایی با صرافی های ارز دیجیتال و استفاده از امکانات آنها

تفاوتی نمی کند در آمریکا، اروپا یا آسیا باشیم. هر کجای دنیا که باشیم می توانیم ارزهای دیجیتال خود را به راحتی به پول رایج آن کشور (دلار، یورو، ین و …) تبدیل کنیم. این امر مدیون وجود صرافی ها در این مناطق است. در واقع می توان گفت پلتفرم های مبادلات رمز ارزها نقش مهمی در توسعه و پذیرش ارزهای دیجیتال داشته و دارند.

در ادامه تاریخچه ای کوتاه از پیدایش صرافی های رمز ارزها را مرور خواهیم کرد و به دنبال آن به امکانات مختلفی که هر صرافی در اختیار کاربران خود قرار می دهد اشاره می کنیم و در انتها یک ویژگی منحصر به فرد که کمتر صرافی در دنیا آن را ارائه می دهد ولی در ایران و در پلتفرم توایکس برای کاربران مهیا شده است را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

تاریخچه ای کوتاه از مبادلات رمز ارزها و پلتفرم های مرتبط

امروزه راه های بیشماری برای تبدیل رمز ارزها به پول های فیات وجود دارد اما از ابتدا به این سادگی نبود. اولین تراکنش از این نوع در ۱۲ اکتبر ۲۰۰۹ انجام شد که New Liberty Standard تعداد ۵۰۵۰ بیت کوین را از Sirius با قیمت حدود ۵ دلار ار طریق PayPal خریداری کرد.

این اقدام بدون شک نقطه عطفی از تاریخ مبادلات بیت کوین و به طور کل رمز ارزها و شروع تحولی بی سابقه محسوب می شود.

تولد بازار بیت کوین

در فوریه سال ۲۰۱۰ یک کاربر در بیت کوین تاک به نام dwodollar پورتالی به نام بازار بیت کوین را ساخت که در آن افراد قادر به خرید و فروش بیت کوین از طریق پی پال بودند. این پورتال به عنوان یکی از اولین مراجع مبادلات بیت کوین تا به امروز شناخته می شود.

ورود Mt.Gox

در جولای ۲۰۱۰ پیامی کوتاه در بیت کوین تاک ظاهر شد که ساخت اولین صرافی بیت کوین را گزارش داد. جایی که پارامترهای آخرین قیمت معاملات، بالاترین و پایین ترین قیمت و حجم معاملات  ۲۴ ساعت گذشته و …. مشخص بود. 

مونت گاکس به یکی از مهمترین پلتفرم های این حوزه تبدیل شد البته قبل از پایان تلخ و تاریک آن که همراه با ناپدید شدن تمام بیت کوین های کاربران بود.

ورود ۳ صرافی دیگر با ارزهای دیجیتال دیگر

تقریباً ظرف ده روز، سه صرافی جدید ظاهر شدند که نوآوری‌هایی را ایجاد کردند و امکان مبادله با ارزهای فیات را فراهم می‌کنند. بریت کوین در ۲۷ مارس ۲۰۱۱ متولد شد و به کاربر اجازه می داد بیت کوین را با پوند بریتانیا (GBP) مبادله کند. در ۳۱ مارس، Bitcoin Brazil services فعالیت خود را آغاز کرد که امکان تبادل  را با استفاده از رئال برزیل (BRL) فراهم می کرد. سرانجام BitMarket.eu در ۵ آوریل متولد شد که امکان مبادله بیت کوین به یورو (EUR) را مهیا کرد

شروع هک ها

هک شدن صرافی Mt.Gox بدون شک معروف ترین هک هاست اما در این بین صرافی های دیگری مانند Bitamat با ۱۷ هزار بیت کوین دزدیده شده، Mybitcoin با ۱۲۰ هزار بیت کوین سرقت شده و Tradehall با ۱۰۰ هزار دلار از جمله هک های انجام شده بودند.

صرافی های امروز

صرافی ها در طول تاریخ فراز و نشیب های زیادی را از سر گذراندند و اتفاقات زیاد دیگری (مثبت و منفی)  هم در کمین است. به علاوه اینکه صرافی های غیرمتمرکز هم وارد میدان شده اند و در حال پیشرفت در این حوزه هستند. 

با نگاهی به سایت Coinmarketcap متوجه می شویم که بیش از ۲۲۰ صرافی در این منبع ذکر شده است که خیلی از صرافی های محلی در آن به چشم نمی خورند. 

در واقع رقابت سنگینی بین صرافی های مختلف در جریان است و این موضوع باعث شده که کاربران به سمت پلتفرمی حرکت کنند که امکانات بهتری در اختیار آن ها قرار می دهد. (برای اطلاع بیشتر در مورد صرافی ارز دیجیتال می‌توانید به مقاله هر انچه لازم است در مورد صرافی ارز دیجیتال بدانید مراجعه کنید.

با این تفاسیر به سراغ نحوه معاملات در این پلتفرم ها می رویم.

انواع پلتفرم های مبادلات ارزهای دیحیتال در ایران

به طور کلی صرافی های ارزهای دیجیتال در ایران به دو دسته کلی تقسیم می شوند. همتا به همتا و OTC

  1. صرافی های OTC: این شکل از پلتفرم های مبادلات مانند فروشگاه عمل می کنند. قیمت خرید و فروش در این سکو ها مشخص است و کاربر با پرداخت مبلغ مقدار توکن معادل را دریافت می کند. مزیت اصلی این نوع از صرافی ها این است که نیاز به سفارش گذاری و منتظر ماندن برای پر شدن سفارش نیست و معاملات لحظه ای انجام می شود. تعامل با این پلتفرم ها نیاز به پیروی از دستورالعمل های پیچیده هم ندارد.
  2.  صرافی های همتا به همتا (P2P): در این مدل، صرافی ها با در اختیار قرار دادن فضا به خریداران و فروشندگان (دفتر سفارشات) تنها وظیفه وصل کردن آن ها به همدیگر را دارند. به این ترتیب که خریدار مقدار توکن و قیمتی که برای خرید مد نظر دارد مشخص می کند و صبر می کند تا سفارشش پر شود. در این بین صرافی از هر معامله ای که صورت می گیرید مقداری کارمزد کسر می کند. این شیوه برای افرادی که مبتدی است در بازار فعال هستند مناسب است اما باز هم انتخاب صرافی اهمیت زیادی دارد چرا که اگر کاربران آن و حجم معاملات زیاد نباشد امکان دارد در خرید و فروش برای کاربر مسئله ساز شود.

شما می‌توانید تفاوت صرافی OTC و P2P را در آکادمی توایکس مطالعه کنید.

حلقه گمشده در پلتفرم های مبادلات

اجازه دهید نگاهی به بایننس به عنوان بزرگترین صرافی دنیا بیاندازیم.

در این صرافی بیش از ۳۸۰ توکن لیست شده است که معامله آن ها به هر دو شیوه یعنی هم به صورت سفارش گذاری در دفتر سفارشات (P2P) و هم به صورت فروشگاهی (OTC) امکان پذیر است. اما سوال اینجاست که اگر شخصی بخواهد به عنوان مثال توکن UNI را با CHZ مبادله کند چه مسیری را باید طی کند؟

پر واضح است که تنها راه این شخص این است توکن UNI خود را به پول رایج یا تتر تبدیل کند و بعد آن پول یا تتر را مجددا به CHZ تبدیل کند. 

اکثر صرافی های بزرگ توکن های لیست شده در صرافی شان را با جفت های محدودی مثل تتر، بیت کوین یا اتریوم قابل معامله کرده اند و امکان تبدیل مستقیم کوین به کوین در آن ها وجود ندارد.

تبدیل کوین به کوین

تبدیل کوین به کوین توایکس ویژگی منحصر به فرد این پلتفرم است که به کاربر اجازه می دهد به مسیر طولانی سابق را به صورت میانبر و با هزینه بسیار کمتری طی کند. در این پلتفرم شما قادر خواهید بود هر کدام از ارزهای دیجیتال خود را علاوه بر تبدیل به تومان، تتر یا بیت کوین به ۳۶۰ ارز دیجیتال موجود در این سکوی مبادلات تبدیل کنید. 

با این اوصاف اگر به دنبال انجام سریع مبادلات کوین به کوین یا خرید و فروش آنی بدون کارمزد با پشتیبانی ۲۴ ساعته هستید می توانید هم اکنون در پلتفرم ارز دیجیتال توایکس ثبت نام خود را انجام دهید و در محیطی و کاربر پسند، معاملاتی بدون دغدغه را تجربه کنید.

برای دادن رای کلید کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا