ALT Coinآلت کوین

سولانا (Solana) چیست؟ 

سولانا یک پلتفرم بلاک چین است که برای میزبانی برنامه‌های غیرمتمرکز و مقیاس‌پذیر طراحی شده است. این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را آغاز کرد. شبکه سولانا؛ اکوسیستم غیرمتمرکز، امن، مقیاس‌پذیر و در عین حال سریع است. این پروژه با هدف تبدیل ‌شدن به پلتفرمی برای «اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز» (Dapp) ایجاد شد و در حال حاضر یکی از رقبای اصلی اتریوم محسوب می‌شود.

سرعت انجام تراکنش‌ها در این شبکه و  پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و همچنین مقیاس‌پذیری بالای آن باعث شده است تا این پروژه به‌ سرعت تبدیل به یکی از اکوسیستم‌های پیشتاز در حوزه بلاک چین شود.

همان‌طورکه قبلا نیز به این موضوع اشاره کردیم سولانا پروژه‌ای منبع باز است که در حال حاضر توسط بنیاد مستقر در ژنو کنترل و اجرا می‌شود، این موضوع در حالی است که بلاک چین اولیه توسط در سانفرانسیسکو ساخته شده است.

هدف اصل سولانا رفع ایرادات موجود در اتریوم بود به این صورت که کارمزدهای بالا و سرعت اتریوم جز نواقص بزرگ محسوب می‌شد که سولانا با پردازش تراکنش‌های بیشتر و در عین حال اخذ کارمزد کم‌تر توانسته است این معضلات را از میان بردارد.

ارز دیجیتال «سولانا» با نام (Solana) و نماد‌های (SOLUSD) و (SOL) در سال ۲۰۲۱ با رشد ۱۲۰۰۰ درصدی روبه‌رو شده است که ارزش بازار این ارز را به ۶۶ میلیارد دلار افایش داده و این ارز را به جایگاه پنجم ارز دیجیتال برتر پرتاب کرده است.

 

سولانا و تکنولوژی آن

 

اکوسیستم در حال گسترش سولانا و تطبیق پذیری آن به ناچار با اتریوم، که تقریبا دارای بلاک چین پیشرو برای برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) هست، مقایسه شده است. سولانا و اتریوم هر دو دارای قابلیت‌های قرارداد هوشمند هستند که برای اجرای برنامه‌های پیشرفته مانند امور «مالی غیرمتمرکز» (DeFi) و «توکن‌های غیرقابل تعویض» (NFT) بسیار مهم هستند. اما چند تفاوت اساسی بین این دو وجود دارد.

برخلاف سولانا، اتریوم یک «بلاک چین اثبات کار» (PoW) است، جایی که استخراج‌کنندگان باید برای حل پازل‌های پیچیده به منظور اعتبارسنجی تراکنش‌ها با هم رقابت کنند و این فناوری انرژی بر آن بیشتر و در نتیجه برای محیط زیست مضر باشد.

بیشتر سر و صدای و شهرت سولانا در سال ۲۰۲۱ به دلیل مزیت متمایز آن نسبت به اتریوم از نظر سرعت پردازش تراکنش و هزینه تراکنش بود. سولانا می تواند ۵۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه (tps) را پردازش کند و میانگین هزینه هر تراکنش ۰.۰۰۰۲۵ دلار است. در مقابل، اتریوم تنها می‌تواند کمتر از ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام دهد، در حالی که کارمزد تراکنش‌ها در سال ۲۰۲۱ رکورد ۷۰ دلار را ثبت کرد.

با این حال، اتریوم مزیت محرک اول را دارد و با اکوسیستم عظیم خود، از نظر ارزش بازار پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد. انتظار می رود این ارتقا بلاک چین را مقیاس پذیرتر، ایمن تر و پایدارتر کند و در عین حال سرعت پردازش تراکنش را به طور چشمگیری افزایش دهد.

وضعیت سولانا به عنوان یک شرکت جدیدتر بلاک چین نیز در زیر ذره بین قرار گرفت زمانی که در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ به مدت بیش از ۱۷ ساعت پس از افزایش حجم تراکنش‌ها که به اوج ۴۰۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه رسید  دچار قطعی شبکه شد که فعالیت ربات‌ها منجر چنین قطعی شناخته می‌شد.

 

درک بیشتر سولانا

 

در وایت پیپر منتشر شده مربوط به سولانا، یاکوونکو خاطرنشان می‌کند که بلاک‌چین‌هایی که در آن زمان در دسترس عموم قرار گرفتند، به زمان متکی نبودند، زیرا هر گره در شبکه بدون اطلاع از ساعت‌های سایر شرکت‌کنندگان در شبکه، به ساعت محلی خود متکی بود.

فقدان یک منبع زمانی قابل اعتماد (به عنوان مثال، یک ساعت استاندارد) به این معنی است که وقتی از مهر زمانی پیام برای پذیرش یا رد پیام استفاده می‌شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که هر شرکت‌کننده دیگری در شبکه دقیقاً همان انتخاب را انجام دهد. PoH از این مانع عبور می کند، زیرا هر گره در شبکه می‌تواند به گذر زمان ثبت شده در دفتر کل بر اساس غیرقابل اعتمادی که کلید عملکرد بلاک چین است تکیه کند.

برای دادن رای کلید کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا