DeFiآلت کوین

ییلد فارمینگ چیست؟ کشت سود در حوزه DeFi

با معرفی حوزه DeFi به جهان، روش‌های متفاوتی برای درآمدزایی ایجاد شدند. یکی از این روش‌ها، کشت سود یا Yield farming است که افراد می توانند با قرض دادن یا قفل کردن ارز های دیجیتال خود، سود کسب کنند. در این مقاله، از آکادمی توایکس، به صورت کامل به بررسی این حوزه خواهیم پرداخت.

Yield farming چیست؟

Yield farming یا Liquidity farming به عملی گفته می شود که در آن افراد ارز های دیجیتال خود را به استخر های نقدینگی قرض می‌دهند یا ارز های خود را در آنجا قفل می‌کنند و در ازای آن پاداش دریافت می‌کنند، این پاداش می تواند به صورت سود و حتی بیشتر از میزان ارز دیجیتال قفل شده باشد. این کار تقریبا مانند سپرده گذاری ارز فیات در بانک است که افراد با این کار سود دریافت می کنند. (البته تفاوت های عمده ای با هم دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت)

Yield farming در واقع پروسه ای است که به هولدر های ارز دیجیتال کمک می کند تا بازدهی خودشان را به حداکثر برسانند، آنها می توانند در کنار هولد کردن ارز های دیجیتال خود از آنها سود نیز کسب کنند. از محبوب ترین پروتکل های Yield farming می‌توان به Curve Finance و Aave و Uniswap و PancakeSwap اشاره کرد.

Yield farming چطور کار می کند؟

Yield farming به سرمایه گذاران اجازه می‌دهد که با قرار دادن ارز های دیجیتال خود در اپلیکیشن های غیر متمرکز (dApp) کسب سود کنند. برخی از کیف پول های غیر متمرکز، صرافی های غیر متمرکز (DEX) و شبکه های اجتماعی غیر متمرکز را می‌توان به عنوان نمونه ای از اپلیکیشن های غیر متمرکز در نظر گرفت.

کسانی که قصد سرمایه گذاری در این حوزه را دارند معمولا از صرافی های غیر متمرکز برای قرض دادن، قرض گرفتن و قفل کردن ارز های دیجیتال خود استفاده می‌کنند تا بتوانند کسب سود کنند و نوسانات قیمت را پیش بینی کنند. قرارداد های هوشمند می‌توانند فرایند Yield farming در حوزه دیفای را تسهیل کنند، به این صورت که قسمتی از کد توافق های مالی را بین دو یا چند نفر به صورت اتوماتیک اعمال می کند. (برای آشنایی بیشتر با قرارداد های هوشمند روی لینک آبی رنگ کلیک کنید)

انواع Yield farming :

  • تامین کننده نقدینگی : در این روش، کاربران دو ارز دیجیتال مختلف که معادل هم هستند را در یک صرافی غیر متمرکز قرار می‌دهند تا نقدینگی را برای معاملات تامین کنند (به عنوان مثال فرض کنید بیتکوین ۳۰۰۰۰ تتر است پس کاربر باید ۱ بیتکوین و ۳۰۰۰۰ تتر در آن صرافی قرار دهد). صرافی برای تبدیل ارز های دیجیتال به یکدیگر مقداری کارمزد دریافت می کند که بخشی از این کارمزد به تامین کننده نقدینگی پرداخت می شود.
  • وام دادن : هولدر های ارز دیجیتال می توانند از طریق قرارداد های هوشمند، ارز های دیجیتال خود را به صورت وام به دیگران بدهند و از نرخ سود وام کسب سود کنند.
  • وام گرفتن : شخص می تواند یک توکن یا کوین را به عنوان وثیقه قرار دهد و یک توکن یا کوین دیگر را به عنوان وام دریافت کند. شخص می تواند با دریافت وام سود کسب کند، بدین ترتیب که آن شخص توکنی را که پیش بینی می کند در آینده قیمت آن افزایش می‌یابد را نگه می‌دارد و در عین حال مقداری نقدینگی دریافت می کند تا بتواند معاملات خود را با آن انجام دهد.
  • قفل کردن (Staking) : در دنیای دیفای ما دو مدل قفل کردن داریم؛ مدل اصلی بلاکچین های اثبات سهام (Proof of Stake Blockchain) است که کاربران با قفل کردن توکن های خود در شبکه باعث تامین امنیت شبکه می‌شوند. مدل دوم قفل کردن توکن در استخر های نقدینگی برای تامین نقدینگی صرافی های غیر متمرکز است که به کاربران اجازه می‌دهد دو مدل سود دریافت کنند بدین ترتیب که آنها می توانند سودی را که از استخر های نقدینگی دریافت می کنند مجددا قفل کنند و سود بیشتری را دریافت کنند.

چگونه سود خود از Yield farming را حداکثر کنیم؟

  • کاهش کارمزد : کارمزد، در مقایسه با دیگر ویژگی ها بیشترین تاثیر را روی سود حاصل از Yield farming دارد. کارمزد های سنگین شبکه اتریوم باعث می شود که افراد با سرمایه کم نتوانند در کشت سود شرکت کنند و در همین زمان نهنگ های بازار از این فرصت استفاده کنند و سود های خوبی را کسب کنند. اکثر اوقات میزان کارمزد به میزان سختی شبکه (شلوغی شبکه) مربوط می‌ شود، زمانی که شبکه خلوت می‌ شود دقیقا بهترین زمان است تا افراد تراکنش های خود را انجام دهند و کارمزد کمتری را بپردازند.
  • پروژه های مختلف را زیر نظر داشته باشید : شما باید استخر های نقدینگی مختلف را بررسی کنید تا استخری که بیشترین سود را به شما می دهد انتخاب کنید (البته باید امنیت آن پروتکل را هم بررسی کنید تا گرفتار کلاهبرداری ها نشوید). چنانچه یک پروژه را انتخاب کردید باید تمامی آپدیت های آن را بررسی کنید تا از وضعیت پروژه مطلع باشید، این آپدیت ها معمولا از طریق توییتر، دیسکورد و سایت پروژه اعلام می شوند که شما باید همه آنها را پیگیری کنید. شما همچنین می توانید برای اطلاع از اخبار و نظرات افراد مختلف در حوزه های کریپتو کارنسی، بلاکچین، دیفای، ییلد فارمینگ و … از سایت Medium نیز استفاده کنید که یک سایت بسیار کاربردی می باشد.
  • ریسک خود را مدیریت کنید : نسبت ریسک به ریوارد نه تنها در معاملات بلکه در Yield farming نیز مهم است. اتفاقی که ممکن است برای شما اتفاق بیفتد ضرر از نوسانات است، این اتفاق زمانی رخ می دهد که ارزش دارایی شما خیلی کم یا خیلی زیاد می شود؛ به عنوان مثال اگر قیمت اتریوم ۲۰۰۰ تتر باشد و شما ۱ اتریوم و معادل آن ۲۰۰۰ تتر را در یک استخر نقدینگی قفل کنید با افزایش قیمت اتریوم و رسیدن آن به ۳۰۰۰ دلار، از آنجایی که اتریوم شما برای مدت مشخص قفل شده است شما نمی توانید اتریوم خود را بفروشید و این باعث ضرر شما می شود (البته ممکن است قیمت توکنی که به عنوان پاداش تامین نقدینگی دریافت می کنید نیز افزایش پیدا کند و ضرر شما جبران شود یا حتی سود کنید). این اتفاق ضرر از نوسانات ممکن است با کاهش قیمت نیز برای شما اتفاق بیفتد در نتیجه شما باید مدیریت ریسک را رعایت کنید و حرکات بازار را زیر نظر داشته باشید.

کلام آخر

چنانچه شما جزو هولدر های بازار هستید می توانید با استفاده از Yield farming علاوه بر پولی که از رشد بازار بدست می آورید، یک درآمد غیر فعال نیز برای خود ایجاد کنید. البته باید توجه داشته باشید که قبل از انتقال دارایی خود به استخر های نقدینگی یا دیگر پروتکل ها، ابتدا از امنیت آنها مطمئن شوید تا گرفتار ضرر های سنگین نشوید. همچنین شما باید حرکات بازار را زیر نظر داشته باشید تا هنگام رشد بازار، دارایی شما در اختیارتان باشد و بتوانید در سقف های قیمتی آن را به فروش برسانید و حداکثر سود را از بازار بگیرید.

توجه کنید که این مقاله جهت آشنایی شما با این حوزه تهیه شده است و پروژه هایی که در آن معرفی شده است، پیشنهاد خرید برای شما نمی باشد و قبل از خرید هر توکن یا کوین باید خودتان آن توکن و پروژه اش را بررسی کنید.

برای دادن رای کلید کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا